torsdag 30 juli 2009

Vad händer!?

Ursäkta den dåliga uppdateringen på bloggen.
Mitt i allt flytt på prylarna här hemma försvann kamera laddaren ett tag, nu har vi (eller johan) hittat den men nu hittar jag inte sladden till datorn istället...som man för över bilderna med.
Vi ska leta lite till för nu börjar det återställas till lite ordning här hemma. Och vi har ju också flyttat hem till tegnergatan igen!

Ni får föreställa er en bild av köket när ni läst förljande beskrivning
: Golvet är nu helt på plats(saknades några bräder ett tag). Det är mahogny tror jag det hette.
Väggarna blev helt färdigtaopetserade i köket idag av pappa, mycket fint! tapeten är ljus med lite svagt mönster i. Köket känns nu mycket större och ljusare med den tapeten. det är ju också mycket större såklart!
Igår var johan och jag i Kalmar för att inhandla det sista till köket, lite små fix. Barstolarna var dock slut suck! tack Dan och Annika för presentkortet, det kom till väl användning. Vi går inte in närmare på vad kalaset kostade. Vi var även på en butik som heter RUM, vi hade presentkort även där så då inhandlade vi en kökslampa, en vit boll....typ
Köksspåpen är på plats, vi har även lagat mat på spisen(propparna gick några gånger då johan justerade lite). Ugnen är dock mer avanserad så vi har sparat bruksanvisningen!
Förresten ett annat bord inne i tvrummet passade vi på att köpa också, Ebba har nämligen börjat gå och slår i allt och speciellt det som är vasst. Så nu blir det ett runt bord utan kanster. Ebba har ett litet sår på ögonlocket och örat efter en morgonpromenad kring bordet. Hon har även varit med om fler incidenser senaste veckorna. Skostället stod ivägen(tydligen) så hon spräckte överläppen och fick ett jack i tandköttet. Inte nog med det så lossnade skinnet på tandköttet så den lilla tanden som var där bakom tittade fram lite tidigare än tänkt..alltså har Ebba nu 3tänder! Vi har varit hos tandläkaren och kollat upp detta, de trodde hon skulle klara sig utan några men.
Ögonon har även krånglat då de varit rödsprängda några veckor, även pga detta har vi varit och träffat doktorn som inte har en aning om varför hon kliar sig i ögonen och ser skitläskig ut. Vi droppar nu morgon och kväll i ögonen och det verkar faktist bli bättre...
De röda prickarna Ebba får kring munnen kommer och går, vi har upptäckt att tomater är en anledning... annars är våran lilla goding frisk som en nötkärna. Händer saker varje dag som hon inte gjort förut. Nu pekar hon på det mesta och så är fotografierna på väggen en höjdare att studera. Morgonstund har guld i mun -tycker Ebba. Runt fem snåret stiger hon upp. Vi ser dock detta som ett STORT problem då vi lider lite av sömnbrist..men det ska man tydligen som småbarnsförälder har vi hört.

Nu har johan slutat renovera (iprincip) så nu börjar vår semester! Vi hoppas på bra väder och massor med mys i soffan alla tre!
I helgen är hela Johans familj hemma så vi ska fira Ingemar och johan som fyller år, annars har vi ingenting planerat framöver.


Ni är väldigt välkomna att komma förbi och se hur det blev i köket!

1 kommentar:

Blush & Leolej sa...

Vad skönt att höra att det inte bara är våran som är morgonpigg =)!! Vila får vi göra när vi blir gamla!! Kram på er, hade önskat jag bodde lite närmre så jag kunde kika in hos er!!